e
Published
14 .feb.2019

Zouttolerant gras “4salt” genomineerd voor de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2019

Samen met nog 3 innovatieve producten op het gebied van sport is 4salt genomineerd voor de innovatieprijs Sportaccommodaties 2019.

De Innovatieprijs Sportaccommodaties gaat nu het 3e jaar in en wordt ieder jaar uitgereikt aan een bedrijf dat een innovatief concept heeft weten neer te zetten. De innovatieprijs -een gezamenlijk initiatief van BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF– is bedoeld om nieuwe concepten in de sportsector te stimuleren. Op 14 maart zal tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties bekend gemaakt worden wie van de 4 genomineerden zich winnaar mag noemen.
 

Waarom is 4salt genomineerd voor de innovatieprijs?

In de recreatieve sector wordt veel gebruikt gemaakt van zoet water. Door klimaatsverandering wordt zoet water wordt steeds schaarser, waardoor er bij beregening dus steeds vaker een beroep gedaan moet worden op brak/zilt water. Als gevolg hiervan zal de zoutconcentratie in de bodem te hoog worden wat weer de nodige wortelschade oplevert. De nieuwe 4salt grassen van DLF spelen hiermee in op de toekomst van zowel de klimaatsverandering als de Green Deal. Al met al zorgt 4salt voor een duurzamere grasmat die klaar is voor de toekomst.

 

Meer over onze 4salt zouttolerante grasrassen

Meer over de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2019