SHOCKPROOF!

INTERNATIONALE GRASGIDS


MENGSELS MET DE ALLERBESTE ROBUUSTE TOPRASSEN!

 

WAAROM EEN INTERNATIONALE GRASGIDS?

De Internationale GrasGids kijkt verder dan de grenzen van één land. In elk land worden andere criteria gebruikt voor het beproeven van een ras. Dit is ook logisch want elk land heeft andere omstandigheden en invloeden waar het gras mee te maken heeft. Deze verschillende weersomstandigheden in onze aangrenzende buurlanden zijn te koppelen aan rassenlijsten uit hun klimaatzones: Engeland (STRI), Frankrijk (SFG) en Duitsland (RSM).
Door het combineren van de kennis uit de 4 meest gebruikte lijsten in Europa komt er een nieuwe lijst met rassen naar voren welke vele malen sterker en overtuigender is dan alleen de GrasGids. Tegenwoordig wordt er al door veel greenkeepers en sommige fieldmanagers gebruik gemaakt van de STRI-gids, het is echter nog beter om alle vier de lijsten in één lijst te combineren!

 

SHOCKPROOF! UW ZEKERHEID

Shockproof! is het keurmerk voor grasmengsels, waarbij de samenstelling voor tenminste 75% bestaat uit rassen van de Internationale GrasGids. Dit geeft een zekere garantie dat het mengsel robuust en Climate proof is. Een Shockproof! mengsel geeft de garantie dat de rassen die erin zitten bestand zijn tegen klimaatwisselingen en de extreme verschillen daartussen.
In de toekomst gaat DLF / Top Green meer recreatie- en sportmengsels samenstellen met het keurmerk “ShockProof! mengsel”, met rassen uit de Internationale GrasGids. Rassen uit deze lijst, zorgen ervoor dat deze mengsels bestand zijn tegen mogelijk extreme weersomstandigheden in de verschillende seizoenen van het jaar.

 

MEER INFO OVER SHOCKPROOF! MENGSELS?

Vraag dan nu de gratis Internationale GrasGids aan bij uw plaatselijke TopGreen dealer. Ook ontvangt u gratis de pocketversie van hét Grasboekje waarin alle grassoorten, ziekten en plagen staan beschreven.