4turf®

ENGELS RAAIGRAS

 

DE INNOVATIEVE GRASOPLOSSING VOOR EEN SUPERSNELLE START

Het gras in 8 van de 10 EK2016 stadions in Frankrijk werd geleverd door DLF/Top Green. Er is bewust gekozen voor mengsels van DLF vanwege de nieuwe 4turf® rassen, waardoor sportvelden sterker en gezonder zijn. Het nieuwe en unieke 4turf® tetraploïd Engels raaigras is de laatste jaren verder doorontwikkeld door de R&D afdeling van DLF en is onderdeel van dit succes in de sportveldenmarkt.

 

NIEUWSTE RASSEN VOOR EEN TOP SPEELVELD

De 4turf® rassen zijn ondertussen breed getoetst. Onderstaand een vergelijking tussen de 4turf® rassen en de in ons land gebruikte soorten op sportvelden en in plantsoenen.

 

WAAROM 4turf® ZAAIEN?

 

HERSTELLEN VAN SPEELSCHADE

Vrijwel alle velden hebben na een intensieve partij voetbal de nodige speelschade opgelopen, denk alleen al aan de doelgebieden. Maar ook de rest van het veld vertoont de nodige schadeplekken. Het behandelen van deze schade is één van de werkzaamheden van elke Fieldmanager. Met 4turf® heeft elke Fieldmanager een extra handige hulp in handen. Door direct de beschadigde gebieden opnieuw door te zaaien met een 4turf® mengsel, is het veld weer snel in conditie voor de volgende wedstrijd. Ook zal het door 4turf beter bestand zijn tegen de volgende speelschade en zichzelf sneller herstellen.

 

OM TE VERNIEUWEN

Voor het groot onderhoud is 4turf® een ideale grassoort. 4turf® beschikt namelijk over eigenschappen die we in de andere grassoorten niet of minder kennen.

 

4turf® IN HET MENGSEL BETEKENT:

  • Snellere opkomst na in- en doorzaaien
  • Veel betere stresstolerantie
  • Goede zouttolerantie
  • Bij low input betere prestatie
  • Goede betredingstolerantie, vergelijkbaar met Engels raaigras diploïd

Het 4turf® ras Double is een zeer robust en krachtig groeiend type. De rassen Tetragreen en Fabian hebben ook alle voordelen van een 4turf® ras, maar zijn bovendien net zo fijn als een gewoon diploid ras.

 

Lees het artikel van Fieldmanager over 4turf graszaad bij Zodekwekers.