4turf®

TETRAPLOÏD ENGELS RAAIGRAS MET VERBETERDE GROEIKRACHT

4turf® is een nieuwe generatie tetraploïd Engels raaigras. Het heeft een snellere vestiging en een diepere en sterkere beworteling dan diploïd Engels raaigras. 4turf® kan ook beter omgaan met stressvolle omstandigheden zoals droogte, kou, ziekte en betreding.


STERKERE VESTIGING
4turf® zaden zijn groter dan de bekende diploïde zaden omdat ze meer energiereserves bevatten. Die zorgen weer voor een snellere vestiging en gezondere plantontwikkeling.
4turf® heeft al bij 4oC een betere kieming in vergelijking met diploïde grassen. Dit is een groot voordeel bij het doorzaaien in het vroege voorjaar en late najaar.

DROOGTETOLERANTER
Door de uitzonderlijke diepe wortelstructuur slaat 4turf® op een natuurlijke manier water op. Dit garandeert het hele jaar een groenere grasmat. Hierdoor hoeft u het gras minder vaak te beregenen.

PERFECTE KLEUR
4turf® heeft een diepgroene glimmende kleur, groener dan traditionele grassoorten. De verbeterde stresstolerantie van 4turf® zorgt ervoor dat het gras sneller groen wordt en langer groen blijft dan diploïd Engels raaigras.

UITSTEKENDE ZIEKTETOLERANTIE EN WINTERPRESTATIES
Tijdens het najaar en in de winter wordt 4turf® minder snel aangetast door ziekten. 4turf® bevat immers meer energiereserves wat zorgt voor een groenere grasmat tijdens de moeilijkste periode van het jaar.

 

 

WAAROM 4turf® ZAAIEN?

 

HERSTELLEN VAN SPEELSCHADE

Vrijwel alle velden hebben na een intensieve partij voetbal de nodige speelschade opgelopen, denk alleen al aan de doelgebieden. Maar ook de rest van het veld vertoont de nodige schadeplekken. Het herstellen van deze schade is één van de werkzaamheden van elke Fieldmanager. Met 4turf® heeft elke Fieldmanager een extra handige hulp in handen. Door direct de beschadigde gebieden door te zaaien met een 4turf® mengsel, is het veld weer snel in conditie voor de volgende wedstrijd. Ook zal het door 4turf ® beter bestand zijn tegen de volgende speelschade en zichzelf sneller herstellen.

 

OM TE VERNIEUWEN

Voor het groot onderhoud is 4turf® een ideale grassoort. 4turf® beschikt namelijk over eigenschappen die we in de andere grassoorten niet of minder kennen.

 

Voordelen van 4turf®

  • Duurzaam
  • Goede prestaties bij lage input
  • Sterkere vestiging
  • Verbeterde droogtetolerantie
  • Sneller herstellend vermogen
  • Superieure prestatie in koude omstandigheden
  • Uitstekende ziekteresistentie
  • Goede betredingstolerantie
  • Mooiere diepgroene kleur

Het 4turf® ras Double is een zeer robust en krachtig groeiend type. De rassen Tetragreen en Fabian hebben ook alle voordelen van een 4turf® ras, maar zijn bovendien net zo fijn als een gewoon diploid ras.

 

Lees het artikel van Fieldmanager over 4turf graszaad bij Zodekwekers.