e
Published
13 .mei.2019

Top graszaad aan de voeten van de beste voetbalsters ter wereld

De Crème de la Crème van damesvoetbal speelt vanaf 7 juni tot 7 juli in 9 stadions in Frankrijk. Om de wedstrijden onder de beste omstandigheden te kunnen spelen, moeten naast de stadions, ook de basiskampen en de trainingsvelden in de allerbeste staat zijn. De fieldmanagers werken dan ook dagelijks om ervoor te zorgen dat alle velden van top kwaliteit zijn voor de topspelers.

Wij als DLF zijn dan ook trots dat we de beste fieldmanagers bij hun werk mogen ondersteunen.

WK vrouwen voetbal trainen op DLF gras

Het hoofdveld van Croissy-sur-Seine (Yvelines) is geselecteerd als een van de trainingsvelden voor het WK en zal voor de landen; Frankrijk, Zuid-Afrika, Schotland en de VS als thuisbasis gelden. Croissy-sur-Seine is al eerder gebruikt als thuisbasis voor het Russische team tijdens het EK 2016 en voor het nationale team van Engeland voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk in 2015.

Tegen het einde van de voorbereiding voor het komende WK bestaat het onderhoud van het veld voornamelijk nog uit fine-tuning. Laurent Tribout, fieldmanager van het Croissy-sur-Seine veld vertelt ons: "We hebben het Russische team al eerder in 2016 ontvangen en dat ging erg goed, ik ben nu ontspannen, maar moet wel continu gefocust blijven.
Het veld wordt deze laatste maand voordat de teams arriveren nauwkeurig in de gaten gehouden en onderhouden volgens de officiële richtlijnen. Op deze velden zal dan ook niet meer worden gespeeld voordat het eerste team op 3 juni arriveert."


Hoogwaardige graszaden geselecteerd

De hoogwaardige graszaden van DLF zijn het resultaat van een wereldwijd onderzoeks- en veredelingsnetwerk waar ook het DLF veredelingsbedrijf in Nederland (Moerstraten) onder valt.

Volgens de Franse rassenlijst zijn de allerbeste rassen afkomstig van DLF. Daarom kiezen de fieldmanagers ervoor om hun velden in te zaaien en te renoveren met het graszaad van DLF. In het bijzonder kiezen zij voor de grassoort 4turf®, tetraploid Engels raaigrasras. Dit is ook het geval bij de Croissy-sur-Seine. Laurent Tribout koos voor 4turf® "vanwege de kleur, de dichtheid en de hoge betredingstolerantie.” Alhoewel het uiterlijk aspect voor het publiek heel belangrijk is, wordt er door de fieldmanagers voornamelijk gekeken naar de technische eisen zoals een snelle vestiging en een diepe en uitgebreide beworteling "


Krachtiger sportveld met 4turf®

Gebruikt voor Croissy-sur-Seine en voor de meeste belangrijke evenementen ter wereld wordt 4turf®  gekenmerkt door de diepgroene kleur, de uitstekende stresstolerantie in alle seizoenen en de diepe wortels. 4turf® beschikt over alle technische kwaliteiten die vereist zijn voor elk sportveld, of het nu om voetbal, rugby, renbanen, golf, tennis, hockey of polo gaat. Het voldoet aan alle eisen van de beheerders, gebruikers en de supporters.