e
Published
24 .mei.2018

DLF graszaad in 8 van de 12 Russische stadions

Op 14 juni zal de openingswedstrijd tussen Rusland en Saudi-Arabië plaatsvinden in het Luzhniki stadion in Moskou. Tijdens dit wereldwijde toernooi in Rusland zullen 32 teams in totaal 64 wedstrijden spelen, waarvan er maar liefst 44 gespeeld zullen worden op gras van DLF.

Zowel de openingswedstrijd als de finale van het kampioenschap zal in hetzelfde Luzkniki stadion gehouden worden.

Al voor het voorjaar zijn intrede maakte is er begonnen met het doorzaaien van de velden om zo in juni te zorgen voor prachtig groene, dichte en sterke grasmatten.

In de volgende stadions is in- of doorgezaaid met 4turf graszaadmengsels:

  • Moscow, Luzhniki
  • Moscow, Spartak Stadium                   
  • Saint Petersburg, Zenit Arena              
  • Kazan, Kazan Arena
  • Rostov-on-Don
  • Sochi, Fisht Stadium
  • Ekaterinburg, Ekaterinburg Arena
  • Saransk, Mordovia Arena

Ook de trainingsvelden

Naast de velden voor de stadions heeft DLF ook het graszaad voor een groot deel van de trainingsvelden mogen leveren. Zo kan het meerendeel van de Europese ploegen, waaronder de Belgische nationale ploeg, zich op DLF-gras optimaal voorbereiden op de wedstrijden die gaan komen.

Voor het derde jaar op rij

“Het is fantastisch om voor de derde keer op rij onderdeel uit te mogen maken van het Wereldkampioenschap. We hebben ook deze keer weer een groot gedeelte van het graszaad mogen leveren voor de stadions”, aldus Søren Halbye, CCO van DLF. “Hoewel de stadions in Rusland in verschillende klimaatzones liggen, hebben we oplossingen geboden voor de verschillende uitdagingen waar we tegenaan liepen. We zijn er dan ook zeker van dat het gras zonder problemen de finale gaat halen.”

Nieuwe generatie sterke grassen

De koude winters, warme zomers en regionale diversiteit van het Russische klimaat vormen allemaal uitdagingen voor grassen. Elk stadion moet bij het kiezen van zijn gras rekening houden met deze verschillende omstandigheden. Wat in het ene stadion werkt, werkt in een ander stadion misschien niet zo goed.

DLF helpt de fieldmanagers graag met het oplossen van deze uitdagingen. De R&D afdeling van DLF heeft een nieuwe generatie stressbestendige grassen ontwikkeld, beter bekend onder de naam 4turf®. Deze tetraploïde Engels raaigras wordt gekenmerkt door hoge tolerantie voor stress, wortels die dieper wortelen en een mooie diepgroene kleur. 4turf® verhoogt de kwaliteit van de grasmat om hulp te bieden aan de fieldmanagers. Daarom zijn DLF-grassen, en vooral de 4turf® variant, zo’n populair onder de Russische fieldmanagers.

 

Groen van begin tot eind

Veerkracht is een belangrijk kenmerk van gras dat wordt gekweekt voor een voetbaltoernooi van wereldklasse. Tijdens het hele kampioenschap spelen de 32 nationale teams 64 wedstrijden. Desalniettemin zal iedereen na de finale op 15 juli verwachten dat het veld er nog net zo goed uit zal zien als op de dag dat het toernooi begon. En daar kunnen ze van op aan met 4turf grasaad.