e
Published
3 .aug.2021

DLF gras in actie op de Olympische golfbanen

DLF leverde het graszaad voor alle greens van de Kasumigaseki Golf Club waar op dit moment de golfwedstrijden van de Olympische spelen in Japan gehouden worden.

Het golftoernooi is in volle gang en na vier ronden wordt zondag de winnaar van de Men's Individual Stroke Play bekend. Het toernooi voor de dames begint op woensdag en eindigt op zaterdag 7 augustus.

Beide toernooien worden gespeeld op de Kasumigaseke Country Club ten noordwesten van Tokio. De baan is bijna 100 jaar oud en heeft in 2016 een renovatieproject ondergaan, waarbij delen van de baan opnieuw zijn ontworpen door Tom en Logan Fabio, waaronder een totale renovatie van de greens.

Het struisgras van DLF werd geselecteerd voor alle greens vanwege zijn uitzonderlijke dichtheid, uniformiteit, kleur en stresstolerantie. De greenkeeper van de golfbaan, de heer Mamoro Shoji (foto), is erg blij met dit ras en merkte op hoe gemakkelijk het te onderhouden is en hoe goed het bestand is tegen de zomerse hitte. Alles wijst er op dat de greens in perfecte staat verkeren en klaar zijn voor de Olympische spelen. Diverse spelers hebben al laten blijken dat ze zeer te spreken zijn over de greens.

 

De feiten

Struisgras is bestand tegen de lage maaihoogte tot 3 mm op greens. In het hoogseizoen worden de greens dagelijks gemaaid. De zaadproductie van vindt voornamelijk plaats in het noordwesten van de Verenigde Staten, maar DLF produceert ook struisgraszaden in Denemarken. De zaden zijn klein en er gaan meer dan 13 miljoen zaden in 1 kilogram.

 

Olympic rings Photo: PHOTO BY CHRIS TROTMAN /Getty Images