e
Published
29 .jan.2016

Het gras van kampioenen tentoongesteld in Frankrijk

Deze zomer zullen de ogen van voetbalminnend Europa worden gericht op de snelheid en behendigheid van de beste voetballers van het continent en de groene veerkracht van de mooiste grasmatten. Als u een showcase nodig heeft voor het beste sportgras dat in Europa geproduceerd wordt, dan vindt u het dit jaar in Frankrijk. Kijkt u goed naar de velden, want op dit moment zijn 8 van de in totaal 10 stadions ingezaaid met DLF graszaad.

 

De natuurlijke keuze voor professionals

DLF sportgrasrassen zijn enorm populair bij de groundsmen en fieldmanagers. Op dit moment zijn 8 van de 10 stadions in Frankrijk 2016 ingezaaid met DLF sportveldmengsels. Een paar velden werden opnieuw aangelegd om ze zo op het hoogste niveau te brengen, maar de meeste zijn doorgezaaid.

Het gebruikte grasmengsel valt al een aantal jaren bijzonder goed. Het bevat de best presterende diploïde Engels raaigras rassen plus de unieke tetraploïde soorten 4turf®. Het mengsel combineert de fijnheid van blad met de beste betredingstolerantie van de diploïde soorten met de snelheid opkomst, prima standvastigheid, stress- en ziekte-tolerantie van 4turf®.

 

Grastechnologie verandert met 4turf®

DLF is de drijvende kracht achter de recente ontwikkelingen binnen de sportgrassenveredeling, in het bijzonder door haar 4turf® technologie. 4turf® bestaat uit Engels raaigras tetraploïd dat gekenmerkt wordt door een hoge stresstolerantie, een diepere beworteling en een mooiere diep groene kleur. Deze eigenschappen zijn zeer gewild.

Voor de grootste zomer van het internationale voetbal, verwachten de Franse stadions uitstekende prestaties van de grasmatten. Het feit dat zoveel van hen DLF 4turf-zaad hebben gekozen is een enorme blijk van erkenning voor onze  sportgrassen.