e
Published
12 .mrt.2018

Gras met het gemak van kunstgras

Heeft u ook altijd problemen om gazon snel en egaal te laten opkomen zonder onkruiden? DLF heeft voor u als tuinaannemer een speciaal graszaadmengsel ontwikkeld. Het Masterline mengsel RecreaMaster ProNitro® zorgt voor een gazon van topkwaliteit en dat voor de helft van de inspanning.

Dit mengsel bevat namelijk 4turf® graszaad dat extra snel kiemt. Daarnaast zijn alle zaden gecoat met de graszaadcoating ProNitro®. Dit zorgt voor een snellere doorgroei na kieming in de eerste 6 weken, hierdoor kunt u snel en gemakkelijk een strak gazon aanleggen en krijgen onkruiden geen kans. Wanneer u het graszaadmengsel RecreaMaster ProNitro® gebruikt is het niet meer nodig om een startbemesting te geven  bij de uitzaai van het zaad. Het is dus zaaien en bemesten in één werkgang, waardoor het tijd- en kostenbesparend werkt.

Duurzamer gras
Het verschil tussen diploïd Engels raaigras en 4turf® is dat rassen zoals Tetragreen en Fabian, beide 4turf® grasrassen, een veel betere stresstolerantie hebben en daardoor minder gevoelig zijn voor ziekten. Dit zorgt ervoor dat het gazon mooier en dichter blijft. Ook zijn de rassen sterker in verschillende klimaattypen en kunnen beter tegen droogte en vorst. Het 4turf® zaad is iets groter dan de diploïde rassen en heeft daardoor extra kiemkracht waardoor de grasmat sneller dicht groeit en onkruid minder kans heeft. Alles bij elkaar opgeteld zorgt 4turf® graszaad ervoor dat het groeiseizoen van het gras verlengd wordt en het gazon langer mooi blijft.

Efficiënter werken
Het is bewezen dat de ProNitro® graszaadcoating zelfs tot 4x efficiënter is dan traditionele bemesting. De reden dat het effect op het graszaad veel groter is, komt omdat de meststof (stikstof) op het graszaad zit en dus meteen kan worden opgenomen door het plantje. De stikstof op het zaad spoelt vrijwel niet uit en voedt meteen de plant en niet het eventueel aanwezige onkruid. De coating maakt het zaad ook wat zwaarder, wat gunstig is voor het bodemcontact waardoor er een betere opkomst is. ProNitro® levert een supersnelle start en kan tot wel 30% meer planten opleveren.

Het ultieme graszaadmengsel voor de hovenier/tuinaannemer
RecreaMaster ProNitro® is een mengsel dat breed inzetbaar is, waardoor u als tuinaannemer maar één graszaadmengsel nodig heeft. Het mengsel bestaat uit Engels raaigras, roodzwenkgras en veldbeemdgras. Het is ideaal geschikt voor parken en plantsoenen maar ook voor trapveldjes, sport- en speelgazons en natuurlijk niet te vergeten voor in tuinen en op campings.  Het mengsel zorgt voor een dichte mat in een korte tijd en is tevens een mengsel dat weinig onderhoud met zich meebrengt, waardoor de kosten lager zullen zijn.