e
Published
2 .feb.2018

DLF-graszaad tussen het spoor

Graszaad van DLF kun je op de gekste plekken tegenkomen. Zo ook op het spoor van de nieuwe tramlijn in Aarhus Denemarken.

Landschapsarchitect, Anders Matthiessen, vroeg DLF om het hydrozaden langs het spoor uit te voeren. "De laag waar het gras kan groeien is heel bijzonder en de gezaaide graszaden moeten zich aan de bodem kunnen hechten (nog voordat de beworteling heeft plaatsgevonden) en later de droogte kunnen verdragen", zegt Uve Jessen van bouwbedrijf Anders Matthiessen.

Het is belangrijk dat er visueel een verschil zit tussen de rails en de buitenkant van de rails. Tussen de rails is het noodzakelijk om het gras vaker te maaien omdat het gras niet te hoog moet worden, want daar rijdt de tram en het moet geen brandgevaar opleveren in droge periodes. Aan de andere kant moet het gras buiten de rails hoger staan en eventueel samen met wilde bloemen om te voorkomen dat mensen de rails oversteken.

De geselecteerde mengsels werden door middel van een mengsel van cellulose tot een “Hydro-seeding” gemaakt, waardoor het gras aan de bodem blijft kleven tot er beworteling is. Een van de grassoorten in het mengsel was hardzwenkgras, omdat het ongelooflijk droogtetolerant is.

 

 

DLF gras bij de tram van Aarhus. Foto genomen begin december 2017.