e
Published
28 .mrt.2018

DLF gras kleurt stadions in Rusland groen

Terwijl de koude winter in noord-Europa nog niet voorbij is, beginnen we al met aftellen voor het Kampioenschap voetbal in Rusland deze zomer. Onder de fieldmanagers zijn de verwachtingen voor sportvelden voor het toernooi erg hoog. De organisatie, de voetballers en de miljoenen voetbalfans van de gehele wereld verwachten dan ook een perfecte groene en sterke grasmat. Daarom zijn de fieldmanagers op dit moment al hard aan het werk om dit mogelijk te maken.

DLF behoort tot de finalisten
Iedereen wil dat zijn team de finale haalt, wij ook. Tijdens de zomer van 2018 zijn de DLF-gras technologie en innovaties weer de basis van het toernooi. Drie maanden voor de aftrap, zijn de DLF-sportveldmengsels in 8 van de 12 wedstrijdstadions en 2/3e van de trainingsvelden aanwezig.

Onze grassen en genetica zijn wederom gekozen vanwege de succesvolle prestaties tijdens de afgelopen WK’s in Zuid-Afrika in 2010 en in Brazilië in 2014.

Meer dan 100 sportrassen van DLF
Alle 32 deelnemende landen spelen op natuurgras, hierdoor zal de focus vooral liggen op de kwaliteit van deze speelvelden. Dit is in elk stadion anders, de lokale aannemers en fieldmanagers kiezen het beste gras voor hun situatie en omstandigheden. Aanbevelingen van sportconsultants, de STRI en de lokale organisatie helpen bij de keuze van het juiste gras. Naast elk station liggen ook 3 trainingsvelden, welke volgens de officiële richtlijnen dezelfde kwaliteit en prestaties moet kunnen leveren als de wedstrijdvelden.

Over de gehele wereld is er vraag naar DLF-rassen voor het in- en doorzaaien van sportvelden. In Rusland zijn we het beste vertegenwoordigde bedrijf met meer dan 100 grasrassen op de Officiële Russische rassenlijst.

4turf® - Innovatie en sterk gras voor vestiging bij lage temperatuur
In alle stadions wordt uiteindelijk het perfecte veld bereikt door de juiste doorzaai-methode. Dit zorgt voor een grasmat met een extreem goede dichtheid en groene kleur.

Alle Russische stadions waar het kampioenschap gespeeld wordt, worden in het voorjaar doorgezaaid met Engels raaigras. De meeste stadions kiezen voor een mengsel met zowel Diploïd Engels raaigras als Tetraploïd Engels raaigras(4turf®). Onze verbeterde 4turf® rassen kiemen sneller dan traditionele diploïde rassen en zijn speciaal ontwikkeld voor snelle vestiging en unieke stresstolerantie. Dit maakt deze soort uitermate geschikt voor het Russische klimaat.
Lees meer over 4turf®gras


De Kazan Arena, is op 20 januari ingezaaid met een mengsel van Veldbeemdgras, Engels raaigras en 4turf. De verwarming in de grond samen met het afdekken van het veld maakte het mogelijk om het gras al te laten kiemen en vestigen bij een buitentemperatuur van -25°C.

Lees meer over: WK gras in de pers